/ Home / Risicovolle werkzaamheden en - ruimten / Risicovolle werkzaamheden  

Werken met de hogedrukreiniging

Hogedruk waterstraal techniek is de laatste decennia steeds meer in opkomst als effectieve reinigingsmethode. Het toepassingsgebied varieert van huishoudelijke schoonmaak tot reiniging van procesinstallaties. Steeds vaker worden geautomatiseerde systemen toegepast om reinigingswerk met water onder hoge druk uit te voeren, maar de aard van veel werkzaamheden vereist nog steeds een handmatige aanpak.

Deze handmatige aanpak is niet zonder risico. Handmatige hogedrukreiniging wordt gezien als een risicovolle activiteit waarbij nog steeds regelmatig incidenten plaatsvinden.Gebruik van hogedrukreinigings apparatuur
De gebruiker van hogedrukreinigingstechniek heeft een zeer breed scala aan apparatuur tot zijn beschikking. Vandaag de dag wordt gewerkt met drukken die oplopen tot 3000 bar.

De meest voorkomende hogedrukreinigers zijn die tot 250 bar. Deze worden voornamelijk ingezet bij schoonmaakwerkzaamheden. In deze klasse spelen naast de inslagkracht van water nog twee ander factoren een rol, de temperatuur van het water en (reinigings)toevoegingen aan het water.Ing. R.W.J. BierensHieronder treft u een tweetal voorbeelden aan m.b.t. hogedrukreiniging.
Attached files:

Checklist hogedrukgevelreiniging.doc
Checklist industriele hogedrukreiniging.doc