/ Home / Nieuwsbrieven / artikelen  

Online risicoanalyse

Uitvoeren van een risicoanalyse in het kader van CE-markering wordt vaak als lastig ervaren. Je moet de veiligheidseisen uit de van toepassing zijnde Richtlijnen halen en het product daarop toetsen. Daarnaast moet er op de knelpunten een beoordeling uitgevoerd worden of dit acceptabel is of niet en of er voor gewaarschuwd moet worden in de gebruiksaanwijzing, etc. Vervolgens moet u er dan nog een rapport van zien te maken, als het kan met hier en daar een foto van (opgeloste) knelpunten erin. Met onze online risicoanalyse hebben we dergelijke probleem grotendeels opgelost.

 

De risicoanalyse tool pakt automatisch de veiligheidseisen uit de verschillende Richtlijnen die op uw product van toepassing zijn, u kunt foto’s invoegen en direct de beoordeling op basis van Fine en Kinney uitvoeren. Vervolgens kunt u het rapport genereren. Dit rapport wordt automatisch bewaard in uw online CE Dossier van uw product en kunt u achteraf ook wijzigen.

 

Let er op dat u bij het uitvoeren van de risicoanalyse ook bij de 'OK' punten iets invult. Velen doen dat niet en dan is het tijdens een documentencontrole vaak lastig om te achterhalen of dit inderdaad 'OK' is. 

 

Bij de ‘NVT’ punten hoeft u natuurlijk niets in te vullen maar bij de punten die zowel ‘niet goed’ (NO) als ‘goed’ (OK) zijn moet er wel iets ingevuld worden. Dit maakt de controle eenvoudiger en maakt het veel duidelijker wat er wel en wat er niet goed is.

 

 

U vindt de risicoanalyse in de CE-Tool in de map 'risicoanalyse'. https://tools.euronorm.net

 

Hieronder hebben we een voorbeeld van een rapport opgenomen. In dit rapport zijn de machinerichtlijn en de laagspanningsrichtlijn verwerkt. Punten die NVT zijn, staan niet in het rapport maar kunnen we uit de tool worden gehaald.

 

Ga naar de CE-Tool >> 

 

 

Voor meer informatie mail:

Richard Winter

richard@euronorm.net 

 

 

 

 

 

 

 

 Attached files:

RIE_Transportmachine_2016-11-22_V-24.pdf