EURONORM ADVIES BV - 2022 | Generaal Foulkesweg 90 | 6703 BZ WAGENINGEN | KvK: 67371116 | BTW NL.856953398.B01 | Alle prijzen zijn excl. BTW | Privacyverklaring

WAT KUNT U VERWACHTEN TIJDENS ONZE CURSUSSEN?


ALGEMEEN

Op de cursuspagina kunt u naast het bekijken van de cursusvideo’s ook de lesstof downloaden en andere zinvolle documenten die iets toevoegen aan de cursus. Aansluitend kunt u de cursus afsluiten met de toets. Indien u de toets met goed gevolg aflegt krijgt u een certificaat. Mocht u tijdens de eerste poging niet slagen dan krijgt u 2 herkansingen.

De toets bestaat uit meerkeuze vragen en indien u voldoende scoort dan ontvangt u per email uw certificaat.

Voor alle online-cursussen geldt dat u ons kunt bellen of mailen bij vragen.


DOWNLOADS

Bij iedere cursus zijn er ook additionele downloads. Uiteraard is er de behandelde lesstof in PDF formaat, maar bij onze inspectiecursussen zijn ook relevante inspectielijsten in WORD bijgevoegd. Bij de cursus CE-markering is zelfs een voorbeeld technisch constructie dossier als download (ZIP) voor u klaargezet. De cursus ATEX Explosieveiligheidsdocument bevat een voorbeeld EVD.

We raden aan de (additionele) documentatie te downloaden voordat u met de cursus begint want dergelijke documenten behandelen we in de cursus zodat u ze tijdens en na de cursus ook kunt toepassen in de praktijk.


CHECKOUT

Nadat u de cursus besteld heeft wordt u doorgelinkt naar de Euronorm.biz webshop.

U kunt daar de bestelling afronden en na een succesvolle betaling krijgt u een e-mail met een pdf-bestand in de bijlage. In het pdf-bestand staat een link naar de door u gekozen cursus. Bewaar deze mail goed want met de link komt u altijd weer bij uw cursus.


CURSUSAANBOD

Nieuwe Machine Verordening (NIEUW)

Deze cursus behandeld de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe Machine Verordening (EU) 2023/1230 (ten opzichte van Machinerichtlijn 2006/42/EG).

Preview cursusomgevingInspectie elektrische apparaten - NEN 3140

We behandelen dubbel geïsoleerde apparaten, geaarde apparaten en klasse III apparaten. Toepassing is zowel 230V als 400V apparaten. Er worden veel foto’s in de video’s gebruikt om het zo praktisch mogelijk te maken. Daarnaast wordt uitleg gegeven hoe u de metingen met een meetinstrument kunt uitvoeren.

Preview cursusomgevingInspectie klimmateriaal (ladder, trappen en rolsteigers)

We behandelen ladders, trappen en rolsteigers. Er worden veel foto’s in de video’s gebruikt om het zo praktisch mogelijk te maken wat goed en fout is.

Preview cursusomgevingInspectie hijsgereedschappen (onder de haak)

We behandelen hijsbanden, kettingwerk en staalkabelstroppen. Er worden veel foto’s in de video’s gebruikt om het zo praktisch mogelijk te maken wat goed en fout is.

Preview cursusomgevingInspectie valbeveiligingsmiddelen

We behandelen harnasgordels, lijnen en lijnklemmen, dempers. Er worden veel foto’s in de video’s gebruikt om het zo praktisch mogelijk te maken wat goed en fout is.

Preview cursusomgevingVoldoend onderricht persoon (VOP) - NEN 3140

We behandelen de onderwerpen van NEN 3140 en ook de bevoegdheden van de verschillende personen van NEN 3140. Verder gaat de cursus voornamelijk over werkzaamheden die de voldoend onderricht persoon mag doen. Onderwerpen die aan bod komen zijn de gevaren van elektriciteit, diverse circuitbeveiligingen en hun werking en wat de precieze bevoegdheden van de VOP zijn. Er worden veel foto’s in de video’s gebruikt om het zo praktisch mogelijk te maken wat goed en fout is.

Preview cursusomgevingVoldoend onderricht persoon (VOP) - NEN 3840

We behandelen de onderwerpen van NEN 3840 en ook de bevoegdheden van de verschillende personen van NEN 3840. Verder gaat de cursus voornamelijk over werkzaamheden die de voldoend onderrichte persoon mag doen. Onderwerpen die aan bod komen zijn de gevaren van elektriciteit, vlamboogenergie en wat de precieze bevoegdheden van de VOP zijn. Er worden veel foto’s in de video’s gebruikt om het zo praktisch mogelijk te maken wat goed en fout is.

Preview cursusomgevingVakbekwaam persoon (VP) - NEN 3140

We behandelen de onderwerpen van NEN 3140 uitgebreider dan bij de VOP-cursus. Ook de bevoegdheden van de verschillende personen van NEN 3140 worden uitgebreider behandeld. Verder gaat de cursus voornamelijk overLock-Out-Tag-Out (LOTO), de gevaren van elektriciteit, diverse circuitbeveiligingen en hun werking maar ook de inspecties die de VP mag uitvoeren. Er worden veel foto’s in de video’s gebruikt om het zo praktisch mogelijk te maken wat goed en fout is.

Preview cursusomgevingCE-markering (instapmodule)

Op deze cursus staat centraal hoe u een product CE markeert. We beginnen daarbij met een stappenplan en behandelen de stappen 1 voor 1. In de downloads bij de cursus zit niet alleen de lesstof maar ook een bewerkbaar technisch dossier. Het is aan te raden deze bij de hand te hebben bij de cursus omdat we die documenten in het CE-dossier behandelen. Daarnaast tonen we veel foto’s in de video’s om het zo praktisch mogelijk te maken.

Na de cursus instapmodule CE-markering heeft u wellicht genoeg informatie en anders zijn er nog enkele verdiepingsmodulen, zoals:

» Machinerichtlijn

» Laagspanningsrichtlijn

» EMC Richtlijn

» ATEX

» PED

» Speelgoedrichtlijn

» Etc.

Deze vervolgmodules gaan er wel vanuit dat u de instapmodule heeft gevolgd, ze borduren er op voort.

Preview cursusomgevingATEX (explosieveiligheidsdocument)

Op deze cursus staat het opstellen van een explosieveiligheidsdocument (EVD) centraal. We beginnen met een stappenplan en geven per stap een toelichting. In de downloads bij deze cursus staat ook een EVD in WORD, we raden aan deze uit te printen voordat u de cursus begint omdat we dit document behandelen waardoor u tijdens en naderhand het EVD kan invullen.

Preview cursusomgevingBEI training (telecom)

In de Telecom is een BEI training vaak verplicht. De inhoud heeft overeenkomsten met de VOP en VP-training van NEN 3140 waarbij voor de BEI training ook aandacht is voor ESD-problemen en praktische oplossingen. In de downloads vindt u de lesstof en ook een model aanwijsformulier.

Preview cursusomgeving