/ Home / Cursussen en advieswerk / Advieswerk / Begeleiding  

Begeleiding CE-markering

CE markering advies

De vele CE dossier die wij in de afgelopen 25 jaar hebben gezien zijn over het algemeen ZIP files met een heel woud aan documenten, XLS bestanden, PDF's, DWG's, etc. met daarin soms ook een stapel testrapporten van NoBo's.

 

Maar, op de vraag of het product daarmee aan de eisen van Richtlijn zus en me zo voldoet vinden we niks. Dat is dan niet handig, zouden we zo zeggen.

 

Het doel van een technisch dossier van CE-markering moet volgens ons zijn dat je daarmee kan aantonen dat jouw product voldoet aan Richtlijn Y en Z, meer niet. Vanuit die praktische aanpak hebben we dan ook onze CE-tool.com ontwikkeld. Daar werken we ook 'van grof naar fijn'. 

 

Naast dergelijke online tools, stellen we zelf, op ambachtelijke wijze, ook veel CE-dossiers op. Dit kan een enkel product zijn maar ook een assortiment of een productielijn, etc.

 

We beginnen dan altijd met het opstellen van een 'juridisch kader', daarin leggen we vast over welke product of installatie het gaat en aansluitend stellen we de van toepassing zijnde Richtlijnen / Verordeningen vast. 

 

Met het juridisch kader liggen de eisen vast en kan het woud aan documenten dat reeds in uw bezit is worden getoetst. Vaak zitten daar veel bruikbare stukken tussen en die brengen we dan onder in het CE-dossier zodat het een sluitend geheel wordt.

 

 

 

    

Meer informatie: 

Richard Winter

06 - 27 26 25 29

richard@euronorm.net