/ Home / Cursussen en advieswerk / Advieswerk / Begeleiding  

Risicoanalyse machines

Risicoanalyse machines

Productielijnen, machines en installaties moet je periodiek met een risicoanalyse te lijf gaan. De reden hiervoor is dat ooit geleverde machines wellicht niet meer voldoende veilig zijn. Door middel van een risicoanalyse op basis van de Richtlijn arbeidsmiddelen, met inachtneming van de Machinerichtlijn, kan je dat vaststellen.

 

In de praktijk zien wij vaak dat er wel periodiek geinspecteerd wordt maar dat die bovenliggende risicoanalyse, die eigenlijk voorafgaand aan een inspectie zou moeten plaatsvinden, ontbreekt. Daarmee is het dus niet duidelijk of de machines / installaties aan de eisen voldoen.

 

Voor deze risicoanalyse hebben we templates ter beschikking maar bij veel bedrijven is het gebrek aan tijd groot en kunnen we dit voor u uitvoeren. We scheppen dan direct ook even orde in het inspectieregime. Soms kunnen we de inspectie-woede afslanken en linken aan de risicoanalyses.

 

Gedurende de risicoanalyses schrijven we vaak ook 'werkopdrachten' voor de Technische dienst zodat problemen gedurende het traject worden opgelost. In een overkoepelend rapport leggen we dan vast dat het machinepark na die aanpassingen compliant is.


 

Meer informatie: 

Richard Winter

06 - 27 26 25 29

richard@euronorm.net