/ Home / Cursussen en advieswerk / Advieswerk / Begeleiding  

NEN 3140

Advieswerk NEN 3140

Bij NEN 3140 komen we vaak tegen dat er al diverse cursussen zijn gevolgd maar dat de praktische invoering nog steeds niet rond is. Hoe je dit praktisch vorm kan geven wordt dan als lastig ervaren. 

 

In dergelijke gevallen is het vaak handig een BEI op te stellen, dat staat voor Bedrijfsvoering Elektrische Installatie. Daarin leg je vast hoe je als bedrijf aan NEN 3140 voldoet. De BEI hebben we als bewerkbare template beschikbaar gesteld in de shop maar we kunnen hem ook verder voor u invullen.

 

Onderwerpen die in de BEI aan de orde komen zijn:

  • Inspectie van elektrische installaties
  • Inspectie van elektrische apparaten en
  • Het instrueren en aanwijzen van personen.

 

Per item bekijken we dan hoe dit vormgegeven is en of het opgezet moet worden of juist afgeslankt want dat laatste komen we ook vaak tegen, bijvoorbeeld dat er veel te hoge eisen gesteld worden aan dit of dat terwijl dit vanuit wetgeving ook een tandje lager mag. Op zich niet verkeerd maar voor de goede orde melden we dat dan wel. Dit leggen we dan vast in de BEI.

 

Qua aanwijzing van de personen IV, WV, VP en VOP zorgen we dan voor aanwijsbrieven waarin we concreet, met u vaststellen wat de bevoegdheden van deze of gene zijn. Ook dat leggen we vast in de BEI.

 

Indien gewenst kunnen we ook de cursussen geven die op uw praktijk zijn afgestemd. Hetzij via klassikale lessen, hetzij via e-learning. Ook bij onze cursussen geldt dat het van te voren wel duidelijk moet zijn wat de precieze bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de aangewezen personen zijn. Dan kunnen we daarop inspelen en duidelijk maken op de training.

 


Meer informatie: 

Richard Winter 

06 - 27 26 25 29

richard@euronorm.net