/ Home / Cursussen en advieswerk / Advieswerk / Begeleiding  

Begeleiding ATEX

ATEX advies

In de praktijk komen we vaak tegen dat er al een explosieveiligheidsdocument op gebied van ATEX is maar dat geen mens er een touw aan vast kan knopen, dat is dan niet handig. Of dat de situatie gewijzigd is en het EVD niet meer strookt met de praktijk. Vaak kunnen we delen van een bestaand EVD hergebruiken en opnemen in onze EVD-template. 

 

In de vele EVD's die wij zien ontbreekt ook nogal eens de conclusie of het nu OK is of niet. Vaak hele pakken papier maar op de vraag of de apparatur in Hal X voldoet aan de aldaar geldende zone, vinden we geen antwoord. 

 

Bij dergelijke projecten beginnen meestal met het in stukken knippen van het bestaande EVD, want daar staan vaak ook goede stukken in. Die nemen we dan op in onze eigen EVD-template. Je hebt dan vrij snel een goede basis die we met u bespreken en uiteraard ter plekke kijken of de maatregelen afdoende zijn of dat er nog iets moet gebeuren. Als er nog iets niet-OK is dan rapporteren we dat en kan dat opgelost worden. Aansluitend nemen we dat op in het EVD zodat het ook een sluitend geheel is.

 

In onze optiek moet een EVD een praktisch document zijn waarmee u aantoonbaar maakt dat u aan ATEX 153 voldoet en waarin u antwoorden vindt hoe een en ander geregeld is.Meer informatie:

Richard Winter

06 - 27 26 25 29

richard@euronorm.net