Nieuwsbrief

26 September 2017

Open in browser
 
 

CE Tool: medicijn tegen administratieve rompslomp


Hebt u met CE-markering te maken dan is de CE-Tool een handig hulpmiddel. Op eenvoudige wijze stelt u vast welke Richtlijnen van toepassing zijn en kunt u gebruik maken van diverse wizards waarmee u een risicoanalyse kunt uitvoeren, een verklaring van overeenstemming kunt opstellen of een typeplaatje kunt genereren om maar wat te noemen. Gebruik van de CE-Tool is gratis.


Lees meer
 
 

Documentencontrole


De CE-Tool wordt goed gebruikt maar niet iedereen is 100% zeker of het klopt. U kunt dan kiezen voor een ‘documentencontrole’. Wij stellen dan een rapport van uw dossier op en rapporteren onze bevindingen. Persoonlijk contact kan ook zinvol zijn, u kunt dan een afspraak maken of tijdens het inloopspreekuur langskomen.

Lees meer

Inspectie arbeidsmiddelen


Er doen veel verschillende verhalen de ronde over de inspectie van een diversiteit van arbeidsmiddelen. Maar, wat zijn nu eigenlijk de precieze wettelijke eisen ten aanzien van registratie, frequentie van de inspectie, de bevoegdheden en bijvoorbeeld wat wel en wat niet geïnspecteerd moet worden.


Lees meer

 
 

Ondersteuning bij CE-markering


Als u overweegt de CE-markering uit te besteden dan kan dat ook. We kunnen u op diverse manieren helpen. Zo kunnen we de CE-markering volledig voor u verzorgen maar ook kunnen we u begeleiden dit zelf te leren doen.


Lees meer
 
 

Hoe compliant is uw machinepark?


In de industrie horen we steeds vaker de vraag in hoeverre het machinepark voldoet aan wetgeving. Vooral als het bedrijf overgenomen is door Amerikanen dan staat de vraag naar ‘compliance’ hoog op de agenda. We hebben een systematiek ontwikkeld om vrij snel vast te kunnen stellen hoe de vlag erbij hangt en wat er op machineniveau zou moeten gebeuren.

Lees meer

RED en Batterijenrichtlijn toegevoegd


De RED richtlijn (Radio Equipment Directive) en ook de Batterijenrichtlijn zijn onlangs toegevoegd in de Tool.

 

Naar de CE Tool

 
 

CE-Tool nu ook zonder inlog te gebruiken


De eerste stap in de wereld van CE-markering begint met het vaststellen welke Richtlijnen op uw product van toepassing zijn. Als dit niet goed is klopt er van de rest ook niet veel. Voor velen is het echter niet eenvoudig om vast te stellen wat er nu precies van toepassing is. Deze functionaliteit is zonder inlog te gebruiken.

 

 
 

Risicoanalyse: ook bij ‘OK punten’ iets invullen


Wat bij de risicoanalyses vaak opvalt, is dat er bij de ‘OK’ punten vaak niets ingevuld wordt. Bij de ‘NVT’ punten hoeft u natuurlijk niets in te vullen maar bij de punten die zowel ‘niet goed’ (NO) als ‘goed’ (OK) zijn moet er wel iets ingevuld worden. Dit maakt de controle eenvoudiger en maakt het veel duidelijker wat er wel en wat er niet goed is.


Naar de CE Tool
 
 

Bestanden opslaan in Word


Bij voltooien van een Tool-applicatie als bijvoorbeeld een Verklaring van Overeenstemming of CE-typeplaatje kon je tot voor kort alleen in PDF formaat opslaan. Vanaf heden is dit ook mogelijk in Word. Hiermee is het eenvoudiger geworden om op uw lokale computer wijzigingen aan te brengen in gedownloade documenten.


Naar de CE Tool
 
 

Informatie op het typeplaatje


In iedere Richtlijn wordt vermeld wat u op het typeplaatje moet zetten. Als er 1 Richtlijn op uw product van toepassing is dan is daar nog wel uit te komen maar als er meerdere Richtlijnen van toepassing zijn dan wordt het vaak een zoekplaatje. In de CE-Tool wordt dit automatisch gegenereerd. De verplichte gegevens worden met een sterretje aangegeven. Daar moet u dus nog iets invullen. Een model van een typeplaatje of label kunt u opslaan in PDF maar ook in WORD.

Lees meer

Uw documenten zijn veilig bij ons


De CE-Tool staat op een beveiligde server dus als u uw documenten upload staan die veilig. Documenten welke u via uw account upload in uw technische dossier worden nooit met derden gedeeld.

 

Wanneer u kiest voor het laten controleren van uw dossier(s) door Euronorm dan worden uw documenten logischerwijs voor ons zichtbaar. U deelt dan uw dossier(s) uitsluitend met ons.


Lees meer

 
 

Ondersteuning gewenst?


We zijn actief in uiteenlopende branches. Petrochemie, machine-industrie, productiebedrijven, handelsbedrijven, etc. Onze diensten kunnen bestaan uit het opstellen van technische dossiers in het kader van CE-markering maar ook verzorgen we cursussen op het gebied van inspectie installaties, inspectie van diverse arbeidsmiddelen, cursussen op gebied van CE-markering, machinerichtlijn, PED, ATEX, etc. Daarnaast verzorgen we begeleidingstrajecten. Dit zijn beknopte trajecten van ca. 4 bijeenkomsten van 4 uur waarin we mensen bij uw bedrijf bepaalde zaken leren zelf op te zetten. We kunnen daarbij putten uit diverse templates en checklists die de implementatie vereenvoudigen.

Cursussen / Advieswerk / Detachering / Voorbeelden van projecten