Nieuwsbrief

17 mei 2018

Open in browser
 
 

Nieuwe CE Tool wizard: Welke wijzigingen leiden tot nieuwe CE-markering?


Er komen nog altijd veel vragen binnen over welke wijzigingen tot nieuwe CE-markering leiden. De een zegt dit en de ander dat. Maar wat is nu waarheid? Er zijn diverse overheidsdocumenten waar iets te vinden is over dit onderwerp en eerlijk gezegd missen we wel een beetje de praktische invulling in die juridische teksten. Euronorm CE ToolDesalniettemin hebben we een poging gedaan om hier wat meer duidelijkheid in te geven. Door het beantwoorden van enkele vragen geeft de wizard een indicatie of het nieuwe CE-markering tot gevolg heeft of niet. De wizard is een bèta-versie wat inhoudt dat we ermee aan het experimenteren zijn. Kijk mee en als het kan uw reactie, graag.

 


Lees meer
 
 

ISO 45001 in XLS nu verkrijgbaar!


Wilt u een Arbo managementsysteem opzetten in het kader van ISO 45001 dan zult u zich door de norm heen moeten worstelen. Voor velen roept dit echter meer vragen op dan antwoorden. Hoe geef je hier immers handen en voeten aan in de praktijk, een praktische XLS waarin de eisen overzichtelijk worden gepresenteerd geeft dan overzicht. Een dergelijk document hebben we ontwikkeld en deze kunt u downloaden in onze webshop. Het document is geschreven in XLS en u vindt er niet alleen de eisen (waar u aan moet voldoen) maar ook kunt u per item de status aangeven zodat u weet welke punten er nog open staan. Met een dergelijk document bent u zelf meer in control en houdt u overzicht.

euronorm-shop-logo

Lees meer
 
 

Valkuilen bij het maken van een machine-risicoanalyse


In de praktijk komen we nog steeds risicoanalyses tegen waarin het niet duidelijk is waar wat vandaan komt. Je ziet dan diverse ‘afkeurpunten’ maar waar het vandaan komt? Joost mag het weten. Houd daar dus rekening mee als u een risicoanalyse gaat uitvoeren. Wilt u dit uitbesteden, vraag dan van te voren een voorbeeld van een risicoanalyse op en check of de veiligheidseisen gekoppeld zijn aan veiligheidseisen uit wetgeving en/of normen. Vraag van te voren ook op hoe gerapporteerd wordt. Zijn dat ellenlange waslijsten met punten die u op moet lossen of zijn dat concrete punten met foto’s per machine zodat u weet wat er aangepast moet worden. In onze nieuwe webshop staan diverse risicoanalyse templates in XLS. Deze zijn volledig gebaseerd op wetgeving en deze kunt u tegen een kleine vergoeding downloaden.Lees meer
 
 

Ondersteuning gewenst?


Wilt u ondersteuning dan kan dat. Naast cursussen verzorgen we ook begeleidingstrajecten of stellen we complete technische dossiers op en doen we compliance onderzoeken op bijvoorbeeld fabrieksterreinen. We zijn in vele branches actief op verschillende manieren. Een nieuwe variant van ondersteuning komt voort uit de CE Tool. U heeft geen tijd of u heeft toch nog enkele specifieke vragen... ook dan kunnen we u verder helpen, zowel offline als online.


 

» Cursussen

» Advisering

» Detachering

» Projecten