Nieuwsbrief

22 Maart 2018

Open in browser
 
 

Machines voor R&D en/of eigen gebruik en CE-markering


In de praktijk ontstaat nog wel eens discussie over machines voor onderzoeksdoeleinden (R&D) en machines voor eigen gebruik. Maakt u zelf machines voor eigen gebruik dan wordt tegenwoordig de CE-markering meestal wel gevolgd, maar voor R&D machines blijft dit vaak onduidelijk. In dit artikel gaan we in op deze twee groepen en of CE-markering nu wel of niet verplicht is.


Lees meer

 
 

Importeurs en distributeurs tool gelanceerd


Voor importeurs en distributeurs is het nog altijd lastig om vast te stellen welke Richtlijnen en normen in de papierwinkel van de leveranciers zouden moeten staan. Daar staat vaak van alles in maar zijn dat ook de juiste normen en Richtlijnen of kopen we hier een kat in de zak? We hebben 2 tools. Eentje voor de importeur en eentje voor de distributeur. Dit is gedaan omdat de wettelijke eisen aan beide partijen anders zijn.

atex-zonering

De tools werken eenvoudig, u maakt een product aan, u checkt of uw product niet in de uitzonderingen valt en daarna presenteert het systeem welke Richtlijnen en eventuele normen er in de documentatie van uw leverancier zouden moeten staan. Tevens vatten we de wettelijke eisen samen waar zowel de importeur als distributeur aan moeten voldoen. Als uw leverancier de zaak niet op orde heeft kunt u de PDF ook doorzetten naar hem om de benodigde stukken alsnog aan te leveren.


Importeur Distributeur
 
 

Begeleiding CE-markering complexe machines


In de industrie worden er dagelijks diverse machines en installaties gebouwd of gewijzigd. Bij nieuwbouw is het natuurlijk nieuwe CE-markering en bij wijzigingen is het maar de vraag of het een wijziging is die ook tot nieuwe CE leidt. Bij dergelijke projecten zijn we vaak te vinden en we beginnen steevast met het opstellen van een juridisch kader. In dat kader leggen we vast wat er wettelijk van toepassing is op het project.


Dit kader kan ook gezien worden als het toetsingskader waaraan het geheel moet voldoen. Tevens worden de te volgen stappen hierdoor inzichtelijk en kan vastgesteld worden wat er al gedaan is en wat er nog moet gebeuren.Waarom NAW gegevens invullen voor registratie op de gratis CE Tool?


Gebruik van de CE Tool is gratis en toch moet je je NAW gegevens invullen, waarom is dat? Dat klopt en dat is inderdaad niet zo gebruiksvriendelijk. Maar, als we dat niet zouden doen dan komen uw NAW gegevens niet op het typeplaatje terecht en ook niet op de Verklaring van overeenstemming.

 

 

Natuurlijk hadden we ook kunnen kiezen voor een registratie met minder verplichte velden, maar als je dan al producten in de CE Tool hebt aangemaakt moet je die opnieuw aanmaken (nadat je de NAW gegevens hebt ingevuld). En dat is dan ook weer niet handig.

 


 
 

Ondersteuning gewenst?


Wilt u ondersteuning dan kan dat. Naast cursussen verzorgen we ook begeleidingstrajecten of stellen we complete technische dossiers op en doen we compliance onderzoeken op bijvoorbeeld fabrieksterreinen. We zijn in vele branches actief op verschillende manieren. Een nieuwe variant van ondersteuning komt voort uit de CE Tool. U heeft geen tijd of u heeft toch nog enkele specifieke vragen... ook dan kunnen we u verder helpen, zowel offline als online.


 

» Cursussen

» Advisering

» Detachering

» Projecten