Nieuwsbrief

19 April 2018

Open in browser
 
 

Praktische invoering NEN 3140


Nog altijd krijgen we veel vragen over de invoering van NEN 3140. Waar moet je ergens beginnen en hoe houden we het praktisch is een veel gestelde vraag. Welnu, in de praktijk komen wij van alles en nog wat tegen. Van een uitgebreid dossier bestaande uit diverse ordners tot enkele A-4tjes. En wat is nou goed? Een goede aanpak is opstellen van een soort handboekje, een BEI (Bedrijfsvoering elektrische installatie). Daarin moet dan staan hoe u met de drie onderwerpen van de norm omgaat, te weten:

• Inspectie elektrische installatie

• Inspectie elektrische arbeidsmiddelen

• En wie als wat is aangewezen

• Etc.

 

In onze webshop hebben we een handzaam bewerkbare BEI opgenomen. Deze is verkrijgbaar in WORD. Het document is geen vervanger van de NEN 3140 maar geeft wel een goed voorbeeld van een praktische invulling. Ook staat er een hoofdstuk in hoe u de Installatieverantwoordelijkheid uit kunt besteden want daar zitten wel wat haken en ogen aan.


Lees meer
 
 

Webshop met praktische documenten nu online!


We hebben een webshop geopend met daarin diverse documenten die het voldoen aan bepaalde wettelijke verplichtingen sterk vereenvoudigen en op praktische wijze hanteerbaar maken. Wilt u bijvoorbeeld een Arbo managementsysteem opzetten in het kader van ISO 45001 dan zult u zich door de norm heen moeten worstelen en volg je diverse cursussen maar vaak weet men daarna nog steeds niet hoe je het in de praktijk op moet zetten.

euronorm-shop-logo

Een praktische XLS waarin de eisen overzichtelijk worden gepresenteerd geeft dan overzicht en controle. Tevens kunt u per item de status vaststellen. Zodat u weet wat er nog gedaan moet worden. Met een dergelijk document bent u zelf ook meer in control.


Lees meer
 
 

CE-markering: wat mag dat kosten?


Als je een brood bij de bakker koopt heb je wel een idee wat dit kan gaan kosten. In CE land blijkt dat niet zo te zijn. Zo komen we bij bedrijven die offertes hebben liggen variërend van € 3.000,- tot een slordige 6.000 euro en dat voor een simpele machine bestaande uit een elektromotor, wat bewegende delen en een besturingskastje. En dan ook nog opgebouwd uit inkoopdelen met CE.

 

tabel


Voor een eenvoudig samenstel zal het dus variëren van grofweg een tot anderhalve dag. Deze schatting is dan inclusief het digitaal aanleveren van de rapportage en een bezoek voor het uitvoeren van de risicoanalyse.


Lees meer
 
 

Ondersteuning gewenst?


Wilt u ondersteuning dan kan dat. Naast cursussen verzorgen we ook begeleidingstrajecten of stellen we complete technische dossiers op en doen we compliance onderzoeken op bijvoorbeeld fabrieksterreinen. We zijn in vele branches actief op verschillende manieren. Een nieuwe variant van ondersteuning komt voort uit de CE Tool. U heeft geen tijd of u heeft toch nog enkele specifieke vragen... ook dan kunnen we u verder helpen, zowel offline als online.


 

» Cursussen

» Advisering

» Detachering

» Projecten